Sähköhydrauliset junanostimet

Maailman ensimmäisenä vuodesta 2002

 

Nordlift ominaisuudet ja edut

  • Pilareiden kapasiteetti TH 5–40 t. Nostimen pilarimäärä max 28 kpl
  • Yksi nostin soveltuu kaikenlaiselle kiskokalustolle: eri ikäisille ja eri valmistajien vetureille, vaunuille ja kokonaisille junille
  • Työaikaa säästyy jopa tunti joka nostossa.

Nopeammat työsuoritukset

Nordlift Touch™ -ohjauksella asetat nostimien nostopäät helposti ja tarkasti valmistajan suosittelemaan nostopisteeseen jokaisessa pilarissa olevista painikkeista tai pilarikohtaisesta kaukosäätimestä.

Pilarit lähettävät kuormituksesta ja korkeudesta tiedon keskusyksikölle. Tieto kuitataan keskusyksiköltä noston ns. nollatasoksi. Noston aikana näet keskusyksiköltä mm. pilarien nostokorkeudet suhteessa nollatasoon, vikadiagnoosit häiriötilanteessa sekä asiakaskohtaisesti räätälöitävää informaatiota.

Nordlift TH -junanostinten nostonopeus on omaa luokkaansa verrattuna mekaanisiin nostimiin. Käytännössä on huomattu, että Nordlift TH -nostimilla jokaisessa nostossa työaikaa säästyy jopa tunti.

Enemmän työtilaa, helppo siirtää

Nostimien siirto ja varastointi on helppoa kompaktin rakenteen ansiosta. Työskentelyyn jää enemmän tilaa. Pilareita siirretään kiskoilla tai betonilattialla, joko käsin tai sähkömoottorilla.

Jokaisessa pilarissa on itsenäinen sähköhydraulinen voimayksikkö. Pilarit kytketään toisiinsa välikaapeleilla, jotka sisältävät ohjausdatan ja sähkömoottoreiden syöttövirran. Välikaapeleita ei tarvitse vetää nostettavan kohteen alta, joten tila säilyy vapaana.

Lähes huoltovapaa, pitkä elinkaari

Nordlift TH -nostinten kuluminen on mekaanisiin nostimiin verrattuna erittäin vähäistä, elinkaari on pitkä ja ylläpito edullista. Yksi huoltopäivä vuodessa riittää.

Yksi nostin koko kalustolle

Nordlift-junanostimet varustetaan sähköisesti tai käsin säädettävillä nostopäillä tai kohdekohtaisilla nostokohtiin suunnitelluilla adaptereilla. Tämän ansiosta yksi ja sama nostin sopii kokonaisille kauko- ja metrojunille, ratatyökoneille, vetureille ja niin edelleen – riippumatta kaluston valmistajasta, mallista tai iästä.

Nordlift TH -nostimissa kapasiteetti voi olla esimerkiksi 20 x TH 20 = 400 t (rautatieyhtiö) tai 4 x TH 30 = 120 t (kaivosveturin huolto).

Turvallinen kaikissa tilanteissa

Nordlift Triple Safety System™ on kolminkertainen, jatkuva ja automaattinen turvalukitusjärjestelmä. Hydraulinen lukkoventtiili, hydrauliikan toiminnasta riippumaton mekaaninen lukitustarrain ja laskujarruventtiili pitävät nostimen turvallisesti ylhäällä kaikissa tilanteissa.

Nordlift Level™ -automatiikka valvoo pilarikohtaisesti noston etenemistä ja korjaa mahdolliset pilarien väliset nostokorkeuksien erot +/- 4 mm toleranssilla.

Alle 70 db äänentaso – ei melualtistusta.

Pienempi sähkönkulutus ja tehontarve

Nordlift Eco™ -teknologian ansiosta lähes 70 % pienempi sähkönkulutus ja tehontarve. TH-pilari tarvitsee vain 1,5 kW – ruuvinostin vastaavalla nostonopeudella 4 kW. Tuloksena on merkittävästi alhaisempi liitäntäteho.

Asentajan valinta

Nordlift toimitti VR:n varikolle Helsinkiin TH-sarjan nostimen, joka oli räätälöity Stadlerin junien nostoon. Nostimeen pääsivät tutustumaan myös viereisellä raiteella uusia junia viimeistelemässä olleet Stadlerin asentajat. Tutustumisen jälkeen asentajat halusivat Nordliftin nostimen myös seuraavalle työmaalleen Tallinnaan.

Nordlift on ensimmäinen sähköhydraulisten junanostinten valmistaja maailmassa – jo vuodesta 2002. Nordliftin sähköhydraulisen nostimen ovat valinneet jo useat ratayhtiöt Belgiassa, Kreikassa, Virossa, Suomessa ja Senegalissa.

Johtavien yritysten luottamuksen arvoinen

Nordliftin osaamista hyödyntävät jo mm. Alstom, ABB, Bombardier, Stadler, Valmet Automotive, VR-yhtymä ja Wärtsilä. Tuotteiden laatu täyttää EU-standardit ja nostimissa käytetään vain eurooppalaisia laatukomponentteja. Suunnittelu, tuotekehitys ja valmistus tapahtuvat Sodankylässä, Suomen Lapissa – vuodesta 1978.

 

TEKNISET TIEDOT

TH 5–40

Toimintaperiaate

Sähköhydraulinen

Nostokapasiteetti

5–40 t/pilari

Nostoliike

800–2900 mm

Nostonopeus

300–600 mm/min

Moottori

1,5–2,2 kW/pilari

Nostopään min korkeus

240 mm

Nostopään max korkeus

3250 mm

Sallittu poikkeama pilarien välillä

+ / – 4 mm

Pilarin siirto

Käsin tai moottorilla

Suojausluokka

IP 55

Nostohaarukka

Säädettävä tai kiinteä + adapterit

Pilareita/nostin

4–28

 

Referenssejä: