Ruotsi, Viro, Belgia, Iso-Britannia, Malesia, Thaimaa, Senegal, Mauritania, Kreikka – ja monta muuta. Kultakaivoksia, maailman pisin juna ja useita muita erittäin vaativia kohteita. Nordliftin nostimet ovat asiakkaiden valinta missä tahansa päin maailmaa silloin, kun tarvitaan äärimmäistä suorituskykyä ja kestävyyttä.

Vuonna 1978 perustettu Nordlift suuntasi kansainvälisille markkinoille vuonna 1983 viemällä yksipilarisia nostimiaan Pohjoismaihin. Yrityksen katsastusasemanostimet kuitenkin kirivät pian yksipilaristen nostinten edelle. Nordliftin katsastusasemanostimet ovat Pohjoismaissa tänä päivänä markkinajohtajan asemassa. Myös yksipilariset nostimet kuuluvat edelleen yrityksen tuotevalikoimaan.

Nykyään kansainvälinen liiketoiminta muodostaa noin 65–70 % yrityksen liikevaihdosta. Nordliftin merkittävin vientituote on kiskokalustonostimet. Nordliftin kiskokalustonostinasiakkaisiin lukeutuu Euroopan merkittävimpiä junavalmistajia. Nordliftin matka junien maailmaan alkoi, kun yritykseen otettiin yhteyttä tunnetusta rautatieyrityksestä.

“Yrityksestä otettiin yhteyttä toimitusjohtajaamme ja kerrottiin, että heillä oli muualta hankittuja junanostimia, jotka eivät pysyneet pystyssä. No, meidän nostimemme pysyivät. He ovat olleet asiakkaita siitä lähtien”, kertoo vientipäällikkö Seppo Lindroth.

Kiskokalustonostimien lisäksi Nordlift tarjoaa kansainvälisille asiakkaille erikoisnostimia teollisuuden sovellutuksiin, kuten tuuliturbiinien ja siltojen komponenttien valmistukseen.

Kestävät, vähän huoltoa vaativat kiskokalustonostimet tuoneet vahvan markkina-asemaan

Nordliftin vahvan aseman kansainvälisillä markkinoilla voidaan katsoa johtuvan useista tekijöistä. Asiakkaille kaikkein tärkein tekijä on laitteiden luotettavuus ja kestävyys, mikä on yksi Nordliftin vahvuuksista.

“Kun nostaa 200-tonnista junaa, virheille ei ole juuri sijaa. Asiakkaat kiittelevät tuotteidemme luotettavuutta. Nostimemme valmistetaan asiakkaan hyväksymistä komponenteista, ja ne ovat pitkälti huoltovapaita. Ne kestävät useita vuosikymmeniä aktiivista käyttöä ainoastaan kuluvia osia, kuten kumiteloja, vaihtamalla.”

Nordliftin tuotteet räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan, mikä on toinen yrityksen kilpailutekijöistä. Nordlift etsii aina tavat, joilla nostimet saadaan integroitua saumattomasti asiakkaiden toimintaan.

“Eräällä asiakkaallamme oli tilanne, että nostimen asentamista varten tiloihin olisi pitänyt valaa uusi lattia. Teimme sitten nostimeen sellaiset muutokset, että lattiaa ei tarvinnut uusia, ja asiakas vältti kalliin remontin.”

Nordlift Touch™ mahdollistaa hallinnan etäyhteydellä ─ merkittävä etu paikalliselle huoltoverkostolle

Edistyksellisen teknologian lisäksi Nordlift tarjoaa asiakkailleen nopeita vastauksia ja ripeää asiakaspalvelua. Kiskokalustonostinprojekti voidaan viedä läpi vain kolmessa kuukaudessa. Jotta palvelu toimii saumattomasti käyttöönoton jälkeenkin, Nordlift perustaa maahan paikallisen huoltoverkoston. Huoltotoiminnassa merkityksellistä osaa näyttelee Nordlift Touch™ -ohjausjärjestelmä, jonka ansiosta Nordliftin Sodankylän-tehtaalta voidaan ottaa nostimeen etäyhteys.

“Järjestelmä on käytännössä kuin tabletti pilarin kyljessä. Pilarit on yhdistetty toisiinsa ja niitä voidaan ohjata samalla ohjausyksiköllä. Tämä tarkoittaa sitä, että lattialla ei loju tilaa vieviä ylimääräisiä johtoja tai laitteita. Pystymme ottamaan nostimeen etäyhteyden, tarkistamaan ongelman lähteen ja antamaan huoltomiehille yksityiskohtaista apua nostimen huoltamiseen. Tämä on merkittävä etu huoltomiehille ja tärkeä tuki paikalliselle huoltoverkostollemme.”

 

Nordlift on osa Veslatecia.

 

Lue lisää kiskokalustonostimistamme!